Ο Dr. Schüssler

Πληροφοριες
Ο Dr. Schüssler
Προϊοντα
Ταξινόμηση προϊόντων
Οδηγίες - Δοσολογία - Αντιδράσεις
Ανάλυση προσώπου και κυτταροθεραπεία
H Εξέλιξη των Ορυκτών


Ο Dr.  Med . Wilhelm Schüssler είναι ο ιδρυτής της  Κυτταροθεραπείας με φυσικά άλατα. 

Βιοχημεία βάσει του  Dr.  Schüssler
Ο όρος βιοχημεία προέρχεται από την ελληνική  λέξη βίος : ζωή και χημεία. Η επιστήμη των στοιχείων, σημαίνει τη χημεία της ζωής, δηλαδή τη γνώση από τις χημικές διεργασίες του οργανισμού. Επειδή τα φυσικά άλατα που ήδη υπάρχουν στον οργανισμό,  προωθούν χημικές διεργασίες των κυττάρων (απέκκριση, κυτταρική διαίρεση, μεταβολισμό κλπ. ) ο Dr.  Schüssler  ονόμασε  τη θεραπεία του βιοχημεία και τα προϊόντα «λειτουργικά προϊόντα».

Η εξέλιξη της θεραπείας   Schüssler
Ο Dr.  Med . Wilhelm Schüssler (1821-1898) ήταν γενικός γιατρός, σπούδασε στο Βερολίνο, το Παρίσι, στην Πράγα φαρμακολογία και εγκαταστάθηκε στο Oldenburg (Γερμανία)  ως γενικός χειρουργός και μαιευτήρας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ομοιοπαθητική του γερμανού γιατρού Samuel Hahnemann (1755-1844)  και στην πρακτική του έκανε χρήση της Ομοιοπαθητικής. Δουλεύοντας χρόνια με την Ομοιοπαθητική και έχοντας καταφέρει άριστα αποτελέσματα, ο ίδιος δεν ήταν αρκετά ικανοποιημένος.  Είχε μια δυσκολία με το μέγεθος της ποσότητας των ουσιών. Τότε υπήρχαν πάνω από χίλιες ουσίες και σήμερα πάνω από δύο χιλιάδες. Ερευνώντας για μια συγκεκριμένη μέθοδο για λιγότερες ουσίες, θυμήθηκε  μια εργασία από τον Professor Virchow  πάνω στα ανθρώπινα κύτταρα. Κατά την ίδια χρονική περίοδο έμαθε  την ανακάλυψη του Ολλανδού Φυσιολόγου  Jabcob Moleschott ότι η οικοδόμηση της ζωής και των οργάνων προσδιορίζεται από ανόργανα συστατικά  όπως ορυκτά άλατα.

Βασική σκέψη του  Dr.  Schüssler  για την Κυτταρική θεραπεία με άλατα
Επηρεασμένος από τη δουλειά του Ολλανδού Φυσιολόγου Jabcob Moleschott (1822-1893), ο οποίος ανακάλυψε ότι ο φώσφορος ήταν πολύ σημαντικός για τους νευρώνες «χωρίς το φώσφορο δεν μπορεί να υπάρξει σκέψη», ο Dr.  Schüssler διαπιστώνει ότι όταν υπάρχει έλλειψη από ορυκτά άλατα, μπορούν να δημιουργηθούν διαταραγμένες βιολογικές διαδικασίες, με συνέπεια ασθενειών και πολλαπλών συμπτωμάτων υγείας. Σήμερα γνωρίζουμε την φωσφορική ένωση κάτω από το όνομα Kalium Phosphoricum, το  οποίο είναι σημαντικό για τη δημιουργία της λεκιθίνης, εξαιρετικά δραστική ουσία για τις διαταραχές της μνήμης και επίσης για την εξάλειψη της ανεβασμένης χοληστερόλης. Ο  Dr. Schüssler διαπίστωσε ότι η έλλειψη ορυκτών αλάτων, μειώνει  τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.  Όταν παρέχουμε στον οργανισμό τα άλατα που του λείπουν, ο μεταβολισμός που έχει υποστεί δυσλειτουργία, ξαναλειτουργεί φυσιολογικά.   Ο Rudolf Wirchow μας βεβαιώνει στην κύρια εργασία του,  στον τομέα της κυτταρικής παθολογίας, ότι όλες οι αρρώστιες  και τα συμπτώματα υγείας βασίζονται στην διαταραχή της λειτουργίας των κυττάρων.  

Επίσης διαπίστωσε ότι όταν κάποιος άνθρωπος πεθαίνει από κάποιο πρόβλημα υγείας, πάντα λείπουν  απ την στάχτη του ένα ή περισσότερα ορυκτά άλατα, ή δεν υπήρχε σωστή ισορροπία ορυκτών αλάτων στον οργανισμό. Η κυτταροθεραπεία με ορυκτά άλατα, έχει ως σκοπό  να συμπληρώσει τα ορυκτά άλατα που λείπουν απ’ τον οργανισμό. Ο Dr.  Schüssler έκανε μια επιλογή απ’ τα 12 ορυκτά άλατα για τη θεραπεία ασθενειών ή συμπτωμάτων υγείας. Σε μια υγιή  κατάσταση τα άλατα αυτά υπάρχουν στη σωστή ποσότητα σε κάθε οργανικό κύτταρο.

Ο Dr.  Schüssler ήταν ήδη γνωστός για τον τρόπο που ετοίμαζε τις ομοιοπαθητικές ουσίες. Ο ίδιος λέει ότι  το κύτταρο είναι μια κεντρική ζωτική μονάδα στον οργανισμό και καθορίζει τη διαδικασία ασθενειών και τα ορυκτά άλατα είναι απαραίτητα για τη ζωτικότητα των οργάνων. Όταν υπάρχει έλλειψη κυτταρικών αλάτων, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να αλλάξουμε τα ορυκτά άλατα έτσι, ώστε να μπορούν να διαπεράσουν την  κυτταρική μεμβράνη από τα άρρωστα κύτταρα, για να ξεκινήσει πάλι η κανονική διαδικασία των κυττάρων και όλου του οργανισμού.

Έλλειψη ορυκτών αλάτων στο κύτταρο, οδηγεί στην ασθένεια

Ο Dr.  Schüssler  θεωρούσε ότι όταν υπάρχει πλεόνασμα οργανικής ύλης έξω από το κύτταρο, είναι η αιτία της ασθένειας. Συγχρόνως όταν υπάρχει έλλειψη ορυκτών αλάτων μέσα στο κύτταρο, είναι επίσης  η αιτία της ασθένειας.  Ο Dr.  Schüssler  ανακάλυψε την αυτορρύθμιση του οργανισμού με συνέπεια την ικανότητα της αυτοΐασής του. Όταν η αυτοΐαση δεν είναι επαρκής,  τότε ο άνθρωπος χρειάζεται ενίσχυση από την κυτταροθεραπεία των ορυκτών αλάτων. Οι  διαδικασίες του μεταβολισμού  και η ικανότητα των κυττάρων να ενεργοποιούν τα ένζυμα, βασίζονται συνήθως στην παρουσία του φωσφορικού άλατος (ενέργεια) ή sulfaat ομάδες θειικού άλατος  (λειτουργία του συκωτιού).

Το δέρμα είναι ο καθρέφτης της υγείας για τώρα και για το μέλλον. Ο Schussler  εκπαίδευσε τους μαθητές τους να διαβάζουν την έλλειψη κυτταρικών αλάτων από το πρόσωπο. Ο Kurt Hickethier έκανε συστηματική έρευνα για την έλλειψη κυτταρικών αλάτων σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του προσώπου, η οποία δημοσιεύτηκε το 1923.  Από τότε μέχρι σήμερα αποδείχθηκε ότι είναι ακριβής μέθοδος.  Ένα μεγάλο πλεονέκτημα από τη διάγνωση προσώπου είναι ότι μπορούμε να επιλέξουμε με ακρίβεια τα σωστά κυτταρικά άλατα. Ακόμα πιο βασικό είναι, ότι πριν εντοπίσουμε τα συμπτώματα στον οργανισμό, η έλλειψη κυτταρικών αλάτων φανερώνεται στο πρόσωπο πολύ καιρό πριν. Πολλοί άνθρωποι έχουν τη τάση, να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα στο πρόσωπο (λεκέδες, ρυτίδες κλπ.)  με κρέμες, με μάσκες ακόμα και με εγχειρήσεις, προκειμένου να τα εξαλείψουν. Μια έλλειψη κυτταρικών αλάτων μπορεί να αναπληρωθεί με τακτική κατανάλωση και να συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας. Όταν η έλλειψη της κυτταρικής τροφής έχει συμπληρωθεί τότε και το σύμπτωμα, η ρυτίδα, ο λεκές κλπ., μπορεί να μειωθεί έως και να εξαφανιστεί. Κάθε αλλαγή ή γεγονός στη ζωή (από δυσάρεστα γεγονότα, ψυχολογικές ή πνευματικές επιβαρύνσεις, καταστάσεις στρες) που επιβαρύνουν το μεταβολισμό, αυτομάτως επιβαρύνουν και τη βιοχημική κατάσταση των κυτταρικών αλάτων. Τα  κυτταρικά άλατα είναι ουσιαστικά στοιχεία για να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός. Στο πρόσωπο φανερώνονται οι ελλείψεις των κυτταρικών αλάτων όταν το απόθεμα έχει εξαντληθεί.

Tα κυτταρικά άλατα του Dr. Schüssler  είναι αραιωμένα ορυκτά (μέσω τριβής) τα οποία έγιναν τόσο μικρά, ώστε  ο οργανισμός τα αναγνωρίζει σαν δικό του φυσικό υλικό και γι αυτό τα κύτταρα τα απορροφούν αμέσως. Βιταμίνες και ορυκτά τα οποία καταναλώνουμε χωρίς αραίωση όπως calcium, magnesium κλπ.  συμπληρώματα , συνήθως δεν απορροφούνται πάντα καλά απ’ τον οργανισμό και μπορούν σε μακροχρόνια χρήση να δημιουργήσουν μια υπερφόρτωση σ’ αυτόν. Αυτό δημιουργείται διότι το σώμα δεν μπορεί να το επεξεργαστεί. Αραιωμένα φυσικά ορυκτά όπως κυτταρικά άλατα απ’ τον Dr. Schüssler, μπορούν χωρίς δυσκολίες ν’ απορροφηθούν απ’ τα κύτταρα. Τα κυτταρικά άλατα περνούν κι απ’ τα πιο μικροσκοπικά ανοίγματα των τοιχωμάτων των κυττάρων. Τα κυτταρικά άλατα δεν είναι ομοιοπαθητικά φάρμακα αλλά είναι ορυκτά (μέσω τριβής)και δεν δυναμοποιούνται.  Είναι μικροσκοπικά ορυκτά, τα οποία είναι πολύ διαφορετικά απ’ τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνουν μια ώθηση στον οργανισμό για να ενεργοποιηθεί. Τα κυτταρικά άλατα δεν το κάνουν αυτό. Στηρίζουν τις διαδικασίες του οργανισμού.